Agfa Photo

Alkalne baterije, Cink baterije

Otpadne baterije

Otpadne baterije

Otpadne baterije i akumulatori sakupljaju se odvojeno od komunalnog i ostalih vrsta otpada. Naime, otpadne baterije i akumulatori se, zbog svog sadržaja teških metala i drugih opasnih tvari, u velikoj većini, klasificiraju kao opasni otpad te mogu predstavljati znatno opterećenje za okoliš. Sadrže, također, i vrijedne metale koji se iz njih mogu izdvajati te ponovno koristiti. Iz tih je razloga važno uspostaviti odgovoran sustav gospodarenja otpadnim baterijama i akumulatorima.

Otpadne baterije i akumulatore možete predati prodavatelju (npr. trgovina, kiosk) i posjedniku (npr. servis) koji su dužni preuzeti otpadne baterije i akumulatore kakve imaju u svom prodajnom programu, bez naknade i obveze kupnje za krajnjeg korisnika i bez obzira na proizvođača.

Otpadne baterije i akumulatore možete predati i u reciklažno dvorište ili odložiti u spremnike crvene boje namijenjene odvojenom skupljanju otpadnih baterija.

Povratak

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »